Mac

2 min läsning

WWDC 2012: OS X Mountain Lion

Mountain Lion släpps i Juli och kommer att kosta så lite som 199 Kr

  Nya applikationer

Notes – anteckningar

Den här applikationen fungerar exakt som den gör i IOS, du öppnar appen och kan snabbt skriva in små anteckningar.

Samtidigt passade även Apple på att berätta om en ny iCloud funktion kallad Documents in the cloud som synkar alla dina dokument till ”molnet”

RemindersPåminnelser

  Ännu en applikation direkt hämtad ifrån IOS. Påminnelser dök först upp i IOS 5 och kommer nu till Mountain Lion.

Inte jätte nödvändig men praktisk applikation som även den synkas med iCloud så att alla din Apple-enheter är synkade med all aktuell information.

Messages – Meddelanden

 Messages spräcker även den en barriär mellan OS X och IOS. Applikationen har funnits att ladda ned i Beta ett bra tag nu så det är många som känner till den.

Men för er som inte läst något om den så är messages precis som meddelande-applikationen i IOS, du kan alltså få ett meddelande på din iPad och sedan svara på detta ifrån vilken OS X eller IOS enhet som helst. Det enda kravet är att personen du ska skicka till har en Apple produkt som stödjer detta och att du själv har antingen en IOS eller en OS X enhet som stödjer detta.

Nya Funktioner

**Notification Center – Notiser**

 Funktionen har precis som de andra redan funnits i IOS ett bra tag men tar nu steget in i Mac-världen.

Notiser samlar alla små notifikationer ifrån diverse applikationer i en smidig och snygg lista som du enkelt når genom att dra dina fingrar åt vänster på din MacBook Pro eller Trackpad.

DictationDiktering

  Många hoppades på att Siri skulle integreras helt i OS X men vi får helt enkelt nöja oss med diktering.

Värt att nämna är att dikterings-funktionen fungerar överallt där du kan skriva in text, alltså kan man använda sig utav sin röst när man ska skriva ett word-dokument eller en snabb anteckning.

Power Nap

 Power Nap är en ny funktion som gör att din Mac kan fortsätta utföra en del uppgifter även i viloläge. Närmare bestämt så kommer datorn uppdatera en del av dina appar så som Kalender, Anteckningar och Mail.

Funktionen gör det även möjligt för din macar att ta  Time Machine-backups i viloläge. Power Nap kommer endast att fungera med nya Retina-Macbook Pro och de uppdaterade Macbook Air-modellerna.

AirPlay MirroringAirPlay Spegling

  Airplay Mirroring gör det möjligt för dig att trådlöst spegla din skärm ifrån din Mac till din tv (via Apple TV). Du kan alltså med ett knapptryck visa det du ser för alla andra i rummet eller så vill du bara ha en större skärm att titta på film på.

Det gör det även möjligt för dig att spela dina iPhone/iPad spel på din TV.