Guider

2 min läsning

Vilken iPhone 13 ska man välja?

Likt tidigare år har Apple presenterat en ny iPhone under deras höstevent. Sedan den 24 september 2021 kan man köpa den senaste iPhone 13 med abonnemang eller utan i Sverige. Men vilken ska man välja?

iPhone 13 finns i fyra olika versioner, vanliga iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max och iPhone 13 Mini. Modellen är ganska lik iPhone 12 rent utseendemässigt. Det man kan se på utsidan är att notchen, även kallad flärpen med kamera och sensorer i skärmen som blivit något mindre och att kameraplaceringarna har ändrat position något.

Det är på insidan av telefonen som dem största uppdateringarna har skett med snabbare processor, bättre kameror, något bättre skärm och batteritid. 

Apple har slutat med sina S-modeller. Tidigare skulle iPhone 13 snarare varit en 12 S istället för en helt ny modell med tanke på att uppdateringarna inte är så stora. Har man sedan tidigare en iPhone 12 är rådet att istället vänta ett år på iPhone 14 då uppdateringarna troligtvis är större då. 

Äger man en äldre iPhone eller har en Android-telefon och är intresserad av att testa iPhone är iPhone 13 ett bra köp. Men vilken version ska man välja av de fyra modellerna?

iPhone 13

Den vanliga modellen, varken Pro eller budget. Här får du senaste tekniken, lagom skärm till ett lagom pris. Denna modell passar de flesta. 

iPhone 13 Pro

Vill du ha lite bättre kamera är Pro ett bättre val. Det är just kameran som utmärker sig till skillnad mot vanliga iPhone 13. Dock får man utvärdera om man tycker det är värt ett högre pris. 

iPhone 13 Pro Max

Detta är toppversionen av iPhone. Här får man både större skärm, bättre kameror och valmöjlighet upp till 1 TB lagring. Dock är det ingen billig telefon. Pro Max kostar från nästan 14.000 kronor. 

iPhone 13 mini

Mini är den billigaste iPhonen. Vill du ha det senaste, men inte är intresserad av att ha den mest avancerade tekniken och största skärmen är detta ett bra budgetalternativ. 

Köpa med eller utan abonnemang?

iPhone 13 går att köpa både med och utan abonnemang. Den är dyr utan abonnemang. Men jämför och kolla vad totalkostnaden blir om du tecknar med abonnemang under hela bindningstiden. I vissa fall blir det billigare att köpa kontant.