Guider

2 min läsning

Topp fem iOS-spel sommaren 2019

Under sommaren 2019 har flera spännande spel släppts för iOS. Thatgamecompany släppte till exempel sitt första spel på väldigt länge, samtidigt som Nintendo väckte liv i Dr. Mario genom att förpacka det på ett helt nytt sätt. Dessutom släpptes Apples egna version av Texas Hold’em efter att spelet har varit borta från marknaden i flera år. Kort sagt var det en otroligt spännande spelsäsong. Här kommer vår lista på de fem bästa spelen.

Hyper Light DrifterHyper Light Drifter är en actionspäckad RPG som bara är tre år gammalt, men den pixelerade designen ger spelet en härlig retrokänsla. I spelet kombineras en minimalistisk berättelse om en äventyrare som drabbas av en mystisk sjukdom med gameplay som har tagits direkt från The Legend of Zelda: A Link to the Past. Det är ett väldigt intensivt spel, men kontrollerna fungerar förvånansvärt bra. Hyper Light Drifter har även stöd för MFi-kontroller.

Texas Hold’Em
Det här är ett klassiskt casinospel som kanske inte riktigt kvalar in på de här listan eftersom det inte är ett nytt spel. Om du är en Apple-fantast är Apples enda “riktiga” spel på iOS något som du dock måste prova. Spelet är tillbaka på App Store för första gången sedan 2012 och det har inte förändrats särskilt mycket utöver uppdaterad grafik, nya platser och lite förbättringar av dess AI. Texas Hold’Em är dessutom helt gratis och fungerar riktigt bra på även äldre enheter (som iPhone 7).

Sky: Children of the Light
Det är gratisspelet från Thatgamecompany erbjuder en otrolig visuell upplevelse. Spelet handlar om empati, att samarbeta med andra och det innehåller små pussel som är inramade av en berättelse om att återställa andar till deras rätta plats i konstellationerna. Spelet är kort och enkelt, men det finns köp i appen som gör att spelet kan förlängas.

Dr. Mario World
Om du har spelat något Dr. Mario-spel vet du vad du kan förvänta dig av det här spelet. Precis som på 1990-talet är Mario, världens mest kända rörmokare, en doktor som försöker lösa pussel genom att matcha piller med virus. Det här spelet är dock lite mer långsamt och eftertänksamt, för man kan stoppa piller och slänga ut flera samtidigt. Det här är ett gratisspel med köp inuti i appen.

The Kreator
The Kreator är både spännande och avkopplande. Man spelar som en ljusboll som studsar och flyter över en planets yta som rör sig i sidled, samtidigt som man samlar in ljuspartiklar. Missar man en partikel förvandlas den till en ond varelse som jagar dig tills du blir uppäten eller tills du hittar ett ljuskluster som kan förstöra dem. Spelet blir mer och mer intensivt, men det blir aldrig ohanterbart. Det är helt gratis och har inga köp inuti spelet.