App Store

2 min läsning

The Simpsons: Tapped Out – Spelrecension

Speltisdag! Recension av ett nytt spel varje Tisdag!

The Simpsons: Tapped Out.Gratis!Släppt: 17 Februari 2012Storlek: 12.9MBStödjer: iPhone, iPod, iPad. 4.0 iOS eller senare. (Har även stöd för EA’s ORIGIN)In app köp finns.

Länk till spelet i iTunes

Homer är som han alltid är, slö och klantig. Och när han en dag sitter på jobbet vid kärnreaktorn, så blir han för fast i sin iPad. Det hela slutar med att reaktorn blir överhettad och hela Springfield flyger i luften. Homer sprids ut på ett stycke land, och det är där du börjar.

The Simpsons Tapped Out är ett Farmville liknande spel, som går ut på att gå upp i rank genom att samla XP (Experience Points). Man tjänar pengar och XP genom att sysselsätta invånarna som blir fler och fler stegvis, ju mer och mer man gör. Man uträttar sysslor, sätter karaktärerna i uppdrag, och bygger ut staden. I ett desperat försök att återförena, samt bygga ihop Springfield. Du får dock bygga ihop allt på ditt eget sätt! Sysslorna ger olika mycket i belöning, och tar olika lång tid att utföra. Så man sätter karaktärerna i arbete och så kan man stänga ned appen, allt körs i bakgrunden! Appen stödjer push. Spelet flyter på bra och det går snabbt i början. Ett lättstartat spel!

Spelet är roligt och beroendeframkallande! Man vill utföra så mycket som möjligt, för att få in så mycket pengar och XP som möjligt. Ja, spelet har “In app purchases” och det är i huvudsak munkar, munkarna gör så att väntetider på ‘quests’ uppdragen, går snabbare. Men! Spelet är ju gratis att ladda ned, så det är definitivt värt ett försök. Och man behöver verkligen inte köpa munkarna som kostar pengar i spelet. Spelet är fullt spelbart ändå. Dessutom får man munkar genom vissa uppdrag.

Slutsats:För att vara fullt spelbart gratis, så är detta spel absolut värt en nedladdning! Ge det en dag eller två, kom en bit in i spelet så är det ganska stimulerande och tidsfördröjande.

Screenshots: