Apple
iPad

1 min läsning

Största lanseringen för iPad någonsin: 3 Miljoner enheter sålda

Apple utannonserade den 19.e Mars att den nya iPaden sålt i hela tre miljoner exemplar.

Apple lanserade den nya iPaden i fredags, vilket betyder att den sålt ungefär 1 miljon enheter per dag. Om man jämför med den första generationens iPad, som inte nådde 1 miljon sträcket förrän en månad efter lansering så är det här otroliga siffror. Det här tyder på att intresset för surfplattor blivit mycket större på bara några år och det ökar fortfarande kraftigt.

”The new iPad” har lanserats i USA, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Schwiez och Storbritannien. Men vi andra behöver inte vänta mycket längre till då iPaden lanseras här på fredag. Förutom vi här i Sverige så släpps den även i Österrike, Belgien, Bulgarien, Tjeckien, Danmark, Finland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Mexico, Holland, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien och Spanien.

Det ska bli intressant att se hur många exemplar som har sålts i nästa vecka när den i princip lanserats i hela världen, en sak är säker i alla fall, det går verkligen bra för Apple just nu!