iPad

2 min läsning

iPad 3 – Rykten

Apple kommer enligt många trovärdiga källor att  presentera ipad 3 den 7.e Mars och just därför tänkte vi här på Iphonemanualen ta tillfälle till akt att beskriva vad vi förhoppningsvis kommer få se när Tim Cook håller sin presentation

                        Bilden föreställer vad som tros ska bli iPad 3

Retina skärm

Mycket talar för att Apple kommer att lansera iPad 3 med deras högupplösta skärm kallad ”retina display”. Det har läckt ut bilder på skärmen samt den påstådda baksidan som indikerar på att dessa rykten stämmer.  Upplösningen på denna skärm ska enligt ryktena vara 2048 x 1536.

Helt ny quad-core A6 processor 

Enligt en del rykten kommer iPad 3 komma med en helt ny fyrkärnig processor ifrån samsung medan en del säger att apple endast kommer att uppgradera den nuvarande A5 processorn.

Om nu apple bestämmer sig för att endast uppgradera deras nuvarande A5 processor eller byta helt är svårt att säga just nu men med tanke på att apple kommer att få mycket mer konkurrens i 2012 så känns det nästan idiotiskt utav dem att inte välja A6 processorn.

Ny Kamera

iPad 3 kan komma att få samma kamera som för nuvarandet sitter i iphone 4s, alltså en 8-megapixels kamera med autofokus, HD-videoinspelning (1080p) och blixt. Med tanke på att iPad 2 inte har världens bästa kamera ser vi gärna att apple uppgraderar denna, åtminstone med en blixt.

Stöd för 4G (LTE)

Wall Street Journal skrev tidigare i veckan att de amerikanska mobiloperatörerna Verizon och AT&T kommer att erbjuda iPad 3

med stöd för den nya LTE tekniken, de passade även på att bekräfta att Apple kommer att hålla ett event den 7.e Mars.

Hur det blir för oss här i Sverige med just 4G vet man aldrig, men med tanke på att en del operatörer i dagsläget erbjuder 4G sim-kort så hade det inte varit helt fel med en iPad som stödjer detta.