Apple
Mac

2 min läsning

Nya generationens iMac och MacBook Pro

I och med att Intel lanserar sin nya plattform Ivy Bridge så kan vi som Apple konsumenter förvänta oss en invändig och möjligtvis utvändig ny design på nästa generations iMac och MacBook Pro. Här kommer en liten sammanfattning utav alla rykten som florerar på internet kring de båda produkterna

Nya MacBook Pro – Koncept bilder från Mario Troise

 Den nya MacBook Pro kommer enligt många källor att behålla unibody designen men samtidigt vara tunnare, ungefär som MacBook Air. Tekniska specifikationer så kommer den med 100 % sannolikhet att baseras på intels nya Ivy Bridge processorer, som bland annat har en kraftigt uppgraderad grafikkrets och stöd för DirectX11.

  Vad det gäller skärmen så bör vi inte förvänta oss en högre upplösning, möjligtvis en annan design (Bilden till vänster) men annars så kommer den nog troligtvis bli identisk med dem som redan nu finns i den här generationens MacBook Pro. Det har även varit en del rykten som säger att SSD kommer att komma som standard.

Som vi alla vet vid det här laget så ska man aldrig tro på något rykte förrän man verkligen vet att det är sant, men visst hade det varit schysst med en tunnare, kraftfullare och omdesignad MacBook Pro

Nya iMac

  När det kommer till iMacen så är de stora ryktena att den ska bli tunnare och få en så kallad ”anti-reflex skärm”. Ryktet om just skärmen grundas i att ett företag vid namn G-tech förväntas leverera anti-reflex behandlat glas till Apple.

Ivy Bridge är något vi definitivt kan förvänta oss men förutom det så kan Apple välja att göra exakt hur de vill. Troligtvis blir det mindre uppdateringar utav ram minne och hårddisk uttrymme.

Personligen ser jag gärna att Apple väljer en helt ny design för både MacBook och iMac, då båda modellerna har fått vara orörda i några år.