Mac
OS X

2 min läsning

Mountain Lion uppdaterad till 10.8.2

I samband med lanseringen utav IOS 6 så passade Apple på att även uppdatera Mountain Lion till 10.8.2

Den nya uppdateringen bjuder på en hel del sköna nyheter för Mac användare samt bättre stöd för IOS 6.

Facebook-integration

Med 10.8.2 ser Apple till att även Mac integreras med Facebook, likt hur IOS 6 kommer att ha facebook integrerat i iPhones. Det är nu möjligt att skriva en statusuppdatering direkt i notiscenter och dina facebook-notiser samlas även där. Man har även möjlighet att uppdatera sin facebook via dela menyn som finns lite överallt i Mountain Lion.

Bättre batteritid för Macbook

Många användare märkte av en ganska stor skillnad i batteritid i samband med lanseringen utav Mountain Lion. 10.8.1, som släpptes för ett tag sen, förbättrade batteritiden en aning men i 10.8.2 ska batteritiden vara minst lika bra som den var med Lion.

**Telefonnummer integrerat med iMessage**

En av de kanske mest efterlängtade nyheterna är att du nu kan lägga till ditt telefonnummer (som du har på din iPhone) som mottagare och avsändare i Meddelande-appen i OS X. Det innebär att du nu kan skicka och ta emot iMessage-meddelanden direkt från Macen genom det telefonnummer du har på din iPhone.

Det innebär också att dina iMessage-konversationer och gruppmeddelanden blir synkroniserade på alla dina IOS enheter.

Systemuppdateringar via App Store

Mountain Lion systemuppdateras via App Store, alltså måste du uppdatera till 10.8.2 via App Store. Den nya versionen släpptes igår, vilket kan betyda att den inte dykt upp för alla användare. Lösningen på detta potentiella problem är helt enkelt att vänta ett tag och försöka igen.