Upplagd av Tobias

OS X 10.7 LionIdag när Apple släppte nya modellen av iMac så tänkte vi passa på att rapportera lite rykten om Apples nya operativsystem OS X 10.7 Lion som släpps i sommar.

Att Apple har tagit inspiration från iPaden och iOS till de nya funktionerna i OS X Lion är ingen tvekan! Så här skriver Apple på deras hemsida:

“Vi tar de bästa idéerna från iPad och använder dem i Mac-datorer med Mac OS X Lion som släpps sommaren 2011. Här är en förhandstitt på några av de bästa funktionerna.”
Citerat från Apple.com

Launchpad – De har tagit inspiration av hemmaskärmen i iOS. Man kan nu mer få upp alla appar direkt på skrivbordet. Man kan även göra egna mappar. Det är en mycket bra funktion som kommer att snabba upp användningen samt förbättra ordningen på applikationer i OS X.

Appar i helskärm – Ännu något som de tagit från iOS är att apparna ska gå att köra i helskärm.Det kommer främst vara användbart för att få större plats på skärmen när man arbetar på Macbook-modellerna  som har mindre skärmar.

Mission Control – Kommandocentralen på din mac. Mission Control ny och praktisk funktion som ger enöverblick  över allt som körs på din Mac. Även av Dashboard och appar i helskärmsläge – på en och samma plats. Med en enkel svepning över styrplattan zoomas skrivbordet ut till Mission Control. Utmärkt för att ge full kontroll av allt som händer på skärmen.

En lista över andra bra funktioner:

  • Sparar automatiskt dokument och gör det möjligt att gå tillbaka till en tidigare version.
  • Återuppta efter omstart. Allt som var igång innan du startade om kommer finnas kvar så man slipper stänga och öppna.
  • Konversationsvy i Mail liknande iOS
  • En rad program som: Mail, iCal och Adressboken kommer få nytt utseende.
  • Skicka filer smidigt och trådlöst till vem som helst med AirDrop.

Nytt gränssnitt kommer även till standardprogram som: Mail, iCal och Adressboken med mera.

En liten förhandstitt av OS X Lion:

Läs mer på Apples hemsida

0 kommentarer