Upplagd av Tobias JumiMouse Remote iPhone App

JumiMouse Remote iPhone AppJumiMouse+ från JumiTech

JumiMouse+ är en app som låter dig styra din PC överallt där du har tillgång till WiFi eller 3G från din iPhone och iPad.

Idag har vi testat JumiMouse+ som är ett remote app som ger dig möjligheten att nå din dator överallt. När man använder programmet så ser man vad datorn visar direkt i din iPhone eller iPad, och du kan styra musen genom att enkelt dra med fingret och klickar genom att dubbelklicka på skärmen.

Det finns även en gratisversion med begränsade användningsmöjligheter: JumiMouse Lite.

Fördelarna med betalversionen är bland annat att det går att klicka när man har zoomat in, vilket inte fungerar på Lite versionen. I lite versionen går det inte heller att få upp tangentbordet så man kan skriva på sin PC. De två funktionerna är nästan ett måste om man är i behov av remote till sin PC, och då rekommenderas det alltså att slå till med betalversionen, men man ska inte vara rädd att testa med lite först för att se om man skulle trivas(och om det fungerar).

JumiMouse är väldigt enkelt att installera:

1. Börja med att ladda ner appen till din iPhone eller iPad

Sök i AppStore eller klicka här: JumiMouse+ (28kr) / JumiMouse Lite (gratis).

2. Installera Jumi Controller på din PC

Jumi Controller finns att ladda hem gratis här och stöds av följande operativsystem: Windows XP/Vista/7 32/64bit (ej OS X).

3. Starta JumiMouse på din iPhone/iPad

När du startar upp appen så ska den hitta din dator själv om ni är inne på samma WiFi, Om inte så krävs det att man skriver in ip-adresserna(står i programmet) till datorn själv.

Omdömme:

JumiMouse+ fungerar bra och är lätt att installera. Det finns en lite-version om man vill testa det innan man vet om man vill ha det.

Fördelar:

  • Billigt
  • Enkelt att installera
  • Lätt att förstå sig på

Nackdelar:

  • Halvfult gränssnitt
  • Endast stöd för PC i dagsläget

 

1 kommentar »