iOS
OS X

2 min läsning

iOS 8 och OS X Yosemite är här

Apple WWDC 2014 2 juni – Med iOS 8, OS X 10.10 och utvecklare som huvudrubriker bjöds det på en mängd nya funktioner och nyheter med användarvänlighet i fokus.

Apple visar upp nya funktioner i både iOS 8 och OS X 10.10 som tyder på användarvänlighet i fokus med iCloud som bas. Aldrig förr har det varit smidigare att växla mellan enheter och synka dokument och filer mellan både iOS- och Mac-enheter.

Några exempel är att du nu får upp inkommande samtal på dina övriga enheter samt möjlighet att svara och även prata direkt genom din mac eller ipad. Man kan även få upp sina senast redigerade dokument på sina andra enheter så du enkelt kan fortsätta exakt där man var även om man byter enhet.

iOS 8

iOS 8 bjuder på många nya funktioner och detaljer där några exempel är att man nu kan svara direkt via notiser, skicka röstmeddelanden direkt i Messenger appen, ett smartare tangentbord som ger förslag på ord och anpassar sig om du skriver ett mail eller meddelande. Siri kan nu aktiveras utan att röra enheten genom att säga “Hey Siri” vilket är optimalt när man inte har möjlighet att röra telefonen men ändå måste göra något på den.

En annan efterlängtad funktion som är värd att nämna är att iOS 8 låter dig gå ur gruppkonversationer.

iOS 8 beta finns tillgänglig för utvecklare redan idag.

OS X Yosemite (10.10)

Med en helt ny efterlängtad design som inspirerats från iOS 7 samt många nya funktioner så blir det här den största OS X uppdateringen på länge. De flesta av apparna är uppdaterade som t.ex. Safari, Mail, Finder och Spotlight.

OS X Yosemite beta finns tillgänglig för utvecklare redan idag.

Se Keynoten (Apple WWDC 2014, 2 june)

Läs mer om iOS 8Läs mer om OS X 10.10