Apple
iOS

3 min läsning

Förhandstitt av IOS 6

Apple har nu lagt upp en förhandstitt på vad IOS 6 har att erbjuda

Snart är det dags för släppet utav den nya generationens iPhone och vad passar då bättre än att ta en förhandstitt på vad vi kan vänta oss utav det nya operativsystemet

Kartor

Med sin rakt igenom snygga design kommer Kartor att förändra ditt sätt att se på världen.1Kartelementen är vektorbaserade, vilket ger en otrolig detaljrikedom i grafik och text – även vid maximal inzoomning – och panoreringen fungerar smidigt. Även när du lutar och vrider ett område ser Kartor till att alla gatu- och platsnamn står på rätt ställen. Få visuell och uppläst steg-för-steg-navigering och trafikuppdateringar i realtid. Du kan även sväva fram över stadslandskap och beskåda sevärdheter från luften i fantastisk högupplöst kvalitet.

Facebook integrerat i hela IOS

Nu är det enklare än någonsin att interagera med världens största sociala nätverk. Och du behöver inte ens lämna din app för att göra det. Dela en bild till Facebook direkt från Kamera eller Bilder. Visa var du befinner dig direkt från Kartor. Skryt om ett nytt highscore direkt från Game Center. Du behöver bara logga in på Facebook en gång, sedan är det bara att börja dela. Facebook-händelser är integrerade med Kalender, så du missar aldrig mer en födelsedag eller middagsbjudning. Och dina Facebook-vänners profilinformation är integrerad med Kontakter, så när de uppdaterar en e-postadress eller ett telefonnummer blir du automatiskt uppdaterad. Det kan väl vara värt en Facebook-uppdatering?

Delade Bildströmmar

Nu kan du dela enbart de bilder som du vill dela, med de personer du själv väljer. Välj bilderna i appen Bilder, tryck på dela-knappen, välj vilka du vill dela bilderna med, så är det klart. De av dina vänner som använder iCloud på en iOS 6-enhet eller en Mac med Mountain Lion får omedelbart bilderna levererade till appen Bilder eller iPhoto. Du kan även visa delade bildströmmar på en Apple TV. Om de du delar till inte är Apple-användare kan de titta på dina bilder på webben. Folk kan gilla och kommentera enskilda bilder. Och du kan dela hur mycket du vill: delade bildströmmar räknas inte in i lagringsutrymmet på iCloud, och de fungerar över Wi-Fi och mobila nätverk.

Passbok

Dina boardingkort, biobiljetter, rabattkuponger, bonuskort med mera finns nu på ett och samma ställe. Med Passbook kan du checka in på flygplatsen, gå in på bion eller lösa in en kupong genom att skanna din iPhone eller iPod touch. Du kan också se när dina kuponger går ut, var i konsertsalen du ska sitta samt bonuspoängen på kafékedjan. Väck din iPhone eller iPod touch, och dina kort, kvitton och biljetter visas på upplåsningsskärmen i rätt tid och på rätt plats – exempelvis när du anländer till flygplatsen eller stiger in i en butik för att lösa in ett presentkort. Om det blir gateändringar efter att du checkat in på flygplatsen kan Passbook tala om det också, så att du inte sitter och väntar i fel terminal.

Facetime över 3G

Nu fungerar FaceTime över både mobila nätverk och Wi-Fi, så du kan ringa och ta emot FaceTime-samtal var du än råkar befinna dig.2 Du kan även använda ditt telefonnummer för att ringa och ta emot FaceTime-samtal på din iPad. Det betyder att du kan använda FaceTime var du än är och på vilken enhet som helst. Du behöver aldrig mer missa en blinkning, en slängkyss eller ett brett leende.

Telefon – svara med ett meddelande. Påminn mig senare

iOS 6 har nya samtalsfunktioner för iPhone. När du avvisar ett inkommande samtal kan du nu direkt svara med ett sms eller ställa in en påminnelse om att ringa tillbaka. Och när du känner dig stressad aktiverar du stör ej-funktionen och kan då inte bli störd av någon – utom av utvalda kontakter såsom din chef eller din bättre hälft.

För mer information kring IOS 6 klicka här