Guider

2 min läsning

Designen på iPhone 15 kommer att följa MacBook

Det finns många rykten kring designen om nya iPhone 15 som ska släppas under hösten 2023. Trots att det nästan är ett helt år kvar tills den lanseras är den redan en stor snackis som många spekulerar om. 

Det är fortfarande lång tid kvar innan iPhone 15 släpps och ryktena som går kring hur mobilen kommer att se ut är just det, rykten. Mycket kan hända längs vägen och flera teknik- och designelement kan bytas ut innan lanseringen. Men det brukar alltid cirkulera insiderinformation inför Apples lanseringar, som brukar visar sig stämma.

På senaste har det rapporterats om att Apple kommer att kombinera flera olika designelement från MacBook med iPhone 15. Ryktet kommer från Twitter-användaren @ShrimpApplePro som verkar ha insiderkällor från leveranskedjan.

Enligt ShrimpApplePro kommer iPhone 15 ha en ny chassidesign, där chassins hörn kommer att vara rundade och inte längre fyrkantiga. Framsidan kommer att vara platt. Mobilen kommer fortfarande ha glas baktill. 

Tillsammans med de rundade hörnen är den mest lik iPhone 5C, men den var tillverkad av plast och iPhone 15 kommer att vara tillverkad av titan. Apples senaste Apple iPhone 14 har ett chassi i rostfritt stål och aluminium. 

Apples design med rundade kanter började med MacBook Pro och chassin på iPhone 15 påminner mest om de senaste MacBook Pro-modellerna. För mobiler har inte rundade kanter synts till sedan iPhone 11.

iPhone 15 förväntas även ha USB-C istället för Lightning. Det gör det möjligt att följa de europeiska bestämmelserna som håller på att godkännas. Bestämmelsen innebär att Apple måste tillverka iPhones med USB-C i Europa. 

För att leva upp till det nya kravet hade de varit tvungna att göra ett världsomspännande designbyte eller utveckla särskilda iPhones för europeisk försäljning. Det ser ut som att de har valt det första alternativet.

Vilken MacBook kommer då vara mest kompatibel med iPhone 15? Alla olika MacBook fungerar sömlöst med iPhones, men för att kunna använda alla funktioner på iPhone 15 är det viktigt att kunna använda det senaste operativsystemet macOS Ventura. Så köp MacBook Pro (2021) eller MacBook Air (M2, 2022) för att få allra bäst upplevelse.

Ström- och volymknappar kommer att likna hemknappen på iPhone 7 och vara solid-state. Den mekaniska knappen som trycks ner fysiskt kommer inte längre att användas, vilket gör mobilen mer vattentät.

Touch ID kommer troligtvis inte att inkluderas, trots att det har gått rykten om det. Face ID kommer att användas istället. Apple håller på att arbeta fram Face ID-funktioner som fungerar under skärmen, men det kommer inte vara färdigt förrän 2025. Dynamic Island kommer fortsätta användas för iPhone 15, med möjligheten att Apple väljer att expandera det till alla modeller istället för på bara Pro-modellerna.