Apple
Mac

2 min läsning

Den nya Macbook Pro 15-tum: Retina Skärm, Tunnare Design och USB 3.0

_Mockup av den tunnare macbook Pro 15-tum (vänster) jämfört med den nuvarande designen (höger)_

Hemsidan 9to5mac har genom deras pålitliga källor fått tag på en hel del information om den nya Macbook Pro.

Enligt deras källor så ska den nya Macbooken släppas i samband med Apple WWDC och kommer med en hel del nyheter.

Design

Det var många rykten som sa att den nya Macbook Pro skulle efterlikna Macbook Air men ska man tro dom här nya ryktena så kommer designen på den nya Macbook Pro skilja sig en hel del ifrån den nuvarande.

Den nya Macbooken kommer att följa Macbook Air och Mac mini’s mönster och göra sig av med dvd-läsaren. Den kommer även utan ethernet port och mini displayport.

Istället är det två stycken USB 3.0 uttag på vänster sida och ett till på höger sida. Mini display portens supplement blir ett tilläg utav en Thunderbolt port på högersidan.

Skärmen

Apple kommer även att introducera den nya häpnadsväckande Retina Skärmen som enligt källan är: Det mest innovativa Apple har gjort på flera år.

Skillnaden jämfört med Retina skärmen på Macbook Pro och IOS enheterna (iPad, Iphone och iPod touch) är tydligen att skärm inställningarna inte kommer att fokusera på siffror/upplösningsstorlek, utan kommer att komma med upplösningarna Liten, Stor eller Optimal. Dessa rykten är baserade på kodningen i det nya operativsystemet Mountain Lion.

Under huven

USB 3.0

USB 3.0 har en topphastighet på 5Gbps, vilket är 10 gånger snabbare än USB 2.0 som har 480Mbps.

Jämförelse mellan USB 3.0 och 2.0

Ivy Bridge

Modellen som har testats har haft den nya versionen utav den fyrkärniga processorn i7 2.70 GHz. Det sägs att just 15-tummaren endast kommer att ha olika versioner utav i7 processorn. Värt att notera är att prototypen har 8Gb ram, vilket kan betyda att det kommer som standard för dem nya 15-tummarna.

Specifikationer på prototypen som har testats