Guider

2 min läsning

De tre bästa VPN-tjänsterna till Iphone (2021)

iOS är generellt säkrare än andra operativsystem, samtidigt finns det många fördelar med att använda VPN till Iphone. Även om iOS är säkrare finns det fortfarande säkerhetsluckor som bara delvis går att avhjälpa med säkerhetsuppdateringar. 

Bra VPN är ett extra skydd som tillåter anonymt och säkert surfande även med Iphone. Därför är det bra att läsa på när sidor testar VPN tjänster för Iphone. VPN gör det möjligt att surfa utan att bli spårad men även skyddar dig mot attacker och du kan streama fritt.

Vilka är de bästa VPN-tjänsterna till Iphone?

Vilket VPN som är bäst för dina behov beror på individuella preferenser vilket makeitsecure.org skriver utförligt om. En viss VPN-tjänst kan vara bättre om det är främst streama du vill kunna göra, andra VPN-tjänster kan vara bättre om du är ute efter att kunna skydda dig mot yttre attacker och identitetsstöld. 

Tre bästa VPN-tjänsterna 

1.ExpressVPN-mest användarvänliga alternativet

ExpressVPN kombinerar användarvänlighet med hastighet, hastigheten sänks inte när du surfar på samma sätt som många andra VPN-tjänster. Det är enkelt att se om du använder VPN genom att du har en notis som visar VPN is ON när tjänsten används. Tillgången till 3000 servrar som finns i fler än 90 länder är en stor fördel.

ExpressVPN ger dig möjlighet att spara favoriter utan att du behöver oroa dig för loggning. Ytterligare en fördel är att det är möjligt att välja i mjukvaran och justera anslutningsprotokollet. Du kan exempelvis välja mellan IPSec, IKEv2 alternativt UDP och TCP.

2.NordVPN-ett billigare alternativ

NordVPN erbjuder billigare lösning om du tecknar ett längre abonnemang. Applikationen är smidig att använda på din Iphone. Här har du även smidig kartfunktion när du ska välja länder och servrar. Du kan även anpassa tjänsten efter dina behov, välj om du vill streama geoblockerade tjänster eller om du är ute efter skydd mot attacker.

Du får tillgång till VPN-protokoll på din Iphone som är snabba och har hög funktionalitet. NordVPN är en jätte på marknaden och konkurrerar effektivt med ExpressVPN. Du har tillgång till färre antal länder, cirka 60 länder med strax under 6000 servrar.

3.SurfShark- bra alternativ om du har många enheter

SurfShark har en stabil och användarvänlig VPN-tjänst för Iphone där du kan ansluta flera enheter. Det är framför allt smidigt om du har behov av att ha VPN på flera iOS enheter samtidigt. Du har även tillgång till Kill Switch som ger extra trygghet. 

När det kommer till antalet servrar har du inte tillgång till lika många som med ExpressVPN eller NordVPN men du får tillgång till de länder som är mest eftertraktade. Det vill säga USA, England och Tyskland för att kunna komma åt geografiskt blockerade tjänster.