App Store
iOS
iPad

1 min läsning

Dagens Tips: Sense

På senare tid har det dykt upp flertalet appar vars uppgift är att övervaka ens sömnrytm  men få av dessa klarar faktiskt av uppgiften.

På kickstarter har nu ett projekt dykt upp vid namn Sense lanserat av Hello Inc som klarar just detta.

Sense är ett system vars uppgift är att kartlägga ditt sömnbeteende.Systemet bygger på en liten nätt, designad boll placerad på nattduksbordet som mäter buller, ljus, temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet i ditt sovrum.

Som om detta inte vore nog, placeras vad de kallar ett litet ”sömnpiller” under kudden.

Sömnpillret” är en tunn liten sensor vars uppgift är att spåra dina rörelser via en 6-axlig accelerometer och ett gyroskop.

Alltså, det Sense gör är att övervaka din sömnrytm men även själva miljön du sover i.

Självklart genererar detta en stor mängd information som sedan lätt kan överskådas konverterat till poäng i den medföljande appen för iOS.Appen inkluderar även ett “Smart Alarm” som väcker användaren vid bästa tänkbara tidpunkt.

Målet var att samla ihop 100 000$ för att kunna starta produktionen men redan nu har projektet lyckats skrapa ihop en otrolig summa, 1 675 345$ uppbackat av mer än 13 000 personer.

Sense kan redan nu förbeställas för 99$ via Kickstarter men målet är senare att landa på 129$ då produktionen kommer igång.Leveranserna börjar under November 2014.

Länk till projektet hittar ni här.

The Verge“This sleek sleep tracker analyzes your bedroom, and your sleep patterns”MailOnline“It could be the answer to your sleeping problems.”