Guider

2 min läsning

Boosta självkänslan med hjälp av din iPhone

En dålig självkänsla är något alla människor kämpar med någon gång under livet. En bra självkänsla gör att vi bättre kan utföra vardagliga sysslor – som jobb och att upprätthålla relationer. Men en bra självkänsla är också viktigt för att vi ska må bra och kunna utforska vår fulla potential.

Allt eftersom våra mobiltelefoner har blivit en viktig del av våra liv bör de även användas för att i högsta möjliga grad öka vår självkänsla. Så varför inte plocka fram din iPhone och öka din självkänsla redan nu?

Skriv ner dina tankar och känslor dagligen

Ett sätt att bidra till en förbättrad självkänsla är att praktisera mindfulness i form av att skriva ner dina tankar och känslor. Detta gör att du enklare förstår dina känslor tydligare. Att föra en dagbok är särskilt en bra idé för dig som kämpar med stress, depression och/eller ångest eftersom det kan hjälpa dig att få kontroll över dina känslor och därmed förbättra din självkänsla. 

Det finns ett par olika appar tillägnade “journaling” som det kallas på engelska. Lika bra fungerar det dock med applikationen “anteckningar” som redan finns förinstallerad på din iPhone.

Utmana dina sociala färdigheter

En dålig självkänsla leder allt för sällan till att man inte vågar ta för sig. Tyvärr håller sig många med dålig självkänsla för sig själva, alternativt endast till sina tätaste relationer. Det är helt okej att vilja hålla sin sociala cirkel liten – men ett sätt att förbättra din självkänsla på är faktiskt genom att utmana dina sociala färdigheter och våga starta nya relationer! Tacka vet vi då internet som gör denna process superenkel.

Det finns ett stort antal sociala medie-appar du kan lära känna nya människor på – från Tinder till Clubhouse. Oavsett om du skaffar dig en sexpartner via en dejtingapp eller en ny kompis via en sociala medie-plattform så kommer du boosta din självkänsla genom att lämna din “comfort zone”.

Testa Meditationsappar

Om du vill sova bättre, öka din koncentrationsförmåga, förbättra dina sociala relationer och bli lyckligare kan du med fördel utforska Apples App Store. Förutom dejtingsajter som IX.nu och sociala medier som Clubhouse finns det nämligen en uppsjö av olika meditationsappar som hjälper dig med just det som nämnts ovan. Det finns massvis av appar där du kan delta i guidade meditationer för att öka din självkänsla. 

Appar tillägnade självkänsla hjälper dig med motivering och hur du håller en positiv inställning till ditt liv. Vi förespråkar appar som Happier, Headspace och HelloMind då dessa fokuserar på att bryta användarens dåliga vanor och skapa nya friska. 

En bättre självkänsla leder till att vi tar bättre hand om oss själva, att vi strävar mot att fler mål blir uppfyllda och att våra personliga relationer förbättras. Använd ovanstående tips för att förbättra din självkänsla redan idag!