Guider

4 min läsning

Bäst Bitcoinplånböcker för iPhone

På marknaden finns det många olika elektroniska plånböcker som är anpassade för olika ändamål och användare. Men i den här artikeln kommer vi att fokusera på bitcoinplånböcker som är kompatibla med iPhone och iPad. Vi förklarar vad det är och tipsar om några olika modeller. Du kan även läsa lite om hårdvaruplånböcker och vilken modell vi tycker är bäst inom den kategorin.

Vad är en bitcoinplånbok för iPhone?

En bitcoinplånbok för iPhone är en mobilapplikation du kan ladda ner till din mobiltelefon eller surfplatta. Den fungerar ungefär som ett bankkonto som du enkelt kan logga in på med hjälp av en nyckel. Nyckeln fungerar på samma sätt som ett lösenord. En bitcoinplånbok för IOS gör det bland annat möjligt för dig att skicka, ta emot och spara bitcoin direkt i iPhone eller iPad.

Plånböcker för iPhone

Det finns många Bitcoinplånböcker som är kompatibla med en iPhone eller en iPad. Här kan du läsa om några av de alternativen som lämpar sig bäst för IOS-enheter.

Blockchain

Det här är en plånbok som till exempel tillåter dig att både skicka och ta emot kryptovalutor. Det är en av de första kryptoplånböckerna som kom ut på marknaden vilket betyder att de har haft flera år att förbättra säkerheten och göra appen så smidig och användarvänlig som möjligt. 

Just för att den både har väldigt hög säkerhet och är enkel att använda passar den lika bra för proffset som nybörjaren. En annan sak som gör den till ett populärt val är att du dessutom kan handla med flera kryptovalutor i appen.

Fördelar

 • Du kan handla direkt i appen.

 • Kompatibel med både mobiltelefon och dator.

Nackdelar

 • Det tar tid att hitta information, FAQ och kundtjänst på sidan.

BRD

Den här plånboken presenteras ofta som ett av de bästa alternativen för nybörjare. Det är på grund av att den är så enkel och smidig att använda. Det är dessutom ett av de mest säkra alternativen när det kommer till Bitcoinplånböcker för iPhone. Appens primära funktion är att skicka och ta emot kryptovalutor men du kan även köpa Bitcoin och andra valutor direkt via appen.

Fördelar

 • Bra alternativ för nybörjare.

 • Hög säkerhet.

Nackdelar

 • Kan uppfattas som enkel och att den saknar vissa egenskaper.

Jaxx

Det här är en mångsidig plånbok som både passar nybörjare och de med mer erfarenhet. Plånboken fungerar att använda med över 80 olika kryptovalutor och har väldigt hög säkerhet. Den fungerar dessutom med den smidiga tjänsten Shapeshift, vilken tillåter dig att snabbt byta två olika kryptovalutor. 

Det betyder att du enkelt kan byta mellan exempelvis Bitcoin och Ethereum utan att behöva skicka mynten till en kryptobörs först.

Fördelar

 • Kompatibel med Shapeshift.

 • Passar alla.

Nackdelar

 • Anses inte vara lika säker som andra plånböcker.

Abra

Abras kryptoplånbok är en kombination av en plånbok och en börs i samma app. Du kan använda plånboken för att handla med över 100 olika kryptovalutor, både de mest populära som exempelvis Bitcoin och även många mindre valutor. 

Något som en del reagerar på är till exempel att du både måste ange ditt telefonnummer och mejladress för att kunna använda tjänsten. Det innebär att de köp du gör inte är anonyma.

Fördelar

 • Plånbok och börs i samma app.

 • Lätt att använda.

Nackdelar

 • Du kan inte handla anonymt.

Hårdvaruplånböcker

Den här varianten av plånbok är även kallad cold wallet och denpåminner om ett USB-minne i form och storlek. En sådan plånbok kan hålla väldigt hög säkerhet eftersom den inte måste vara kopplad till internet. För att få tillgång till dina Bitcoins behöver du ansluta din plånbok till din dator, surfplatta eller mobiltelefon. 

På CryptoRunner kan du läsa mer om olika plånböcker för att hitta den bästa bitcoinplånboken för just dig.

Ledger

Ledger är en annan hårdvaruplånbok som finns i tre olika utföranden med olika funktioner. Modellen som heter Nano S är som ett USB-minne medan deras modell Nano X är kompatibel både med bluetooth och en USB-kabel. Den sista modellen heter Blue och har lite mer finesser än de andra två, då den förutom bluetooth och USB-uttag även har pekskärm. 

Du kan även ladda ner en app från Ledger, vilken tillåter dig att handla kryptovalutor och göra enkla överföringar till din hårdvaruplånbok.

Fördelar

 • Kompatibel med andra kryptovalutor än Bitcoin

 • Bra kundtjänst som ger snabba svar

Nackdelar

 • Kundtjänsten är bara öppen måndag till fredag mellan 09.00 och 17.00.

Mobila Bitcoinplånböcker och säkerhet

Även om de olika apparna har väldigt hög säkerhet så finns det ändå alltid risker med att använda en bitcoinplånbok på din mobiltelefon. Det handlar bland annat om att plånboken är uppkopplad mot internet, vilket medför en risk i sig. Men det finns också en risk att du blir av med din telefon. Framför allt om olyckan är framme eller någon stjäl din mobiltelefon är det väldigt viktigt att du har säkerhetskopierat din kryptoplånbok. Utan en säkerhetskopia kan det vara svårt, eller till och med omöjligt att få tillgång till din valuta igen.