Apple
Mac

2 min läsning

Apple kommer att uppdatera näst intill alla Macar på WWDC [Rykte]

WWDC börjar om en vecka och det har nu kommit in rapporter som säger att Apple kommer att släppa nya versioner utav näst intill alla deras Mac Datorer

Apple har redan planerat att demonstrera en hel del stora mjukvaruuppdateringar på WWDC – IOS 6, en uppdatering utav iCloud och självklart det nya operativsystemet Mountain Lion. Nu rapporterar 9to5mac att Apple även har planerat att demonstrera en hel del hårdvara också. Nämligen en helt ny generation utav macar.

Vi skrev tidigare om den nya Macbook 15-tum och nu sägs det att denna endast är en del utav en massiv uppdatering av Mac Datorerna.

Samma källa säger att Apple planerar att uppdatera minst fyra av deras fem macar som idag finns tillgängliga. Apples nuvarande utbud är Macbook Pro, Macbook Air, iMac, Mac mini och Mac Pro.

Apple kommer troligtvis att släppa två olika varianter utav samtliga Macbook Pro’s, alltså två stycken 13-tummare, två stycken 15-tummare och två stycken 17-tummare. Dessa spås få Högupplöst-skärm, ny tunnare design och USB 3.0.

Macbook Air uppdateringen ska fokusera på den nya högupplösta skärmen.

Den tredje Mac-uppdateringen kommer vara en ny iMac serie. Senaste iMac-uppdateringen skedde förra året i Maj, då fick den ny processor, bättre grafik, thunderbolt och en Facetime HD kamera. Något som talar för denna påstådda uppdatering är att Apple inte omdesignat iMacarna på 3 år. Det vore även logiskt att uppdatera alla deras Macar med Retina Skärm på samma gång.

Den fjärde uppdateringen blir antingen en ny Mac mini eller en ny Mac Pro. Det vore konstigt om det inte var Mac Pro som blir uppdaterad med tanke på att Apple inte ändrat denna på flera år. Mac mini fick ju en uppdatering förra Juli och Intels nya Ivy bridge processorer har ingen lämplig processor för Mac Mini.

Så om ni funderar på att köpa en Mac så råder vi er att vänta till slutet utav nästa vecka!